Koliko časa prej naj bi neveste obiskale frizerja in z njim izbrale pravo poročno pričesko?

S frizerjem se je priporočljivo dogovoriti vsaj za eno testno pričesko. Tako boste lahko že vnaprej videli, ali je to, kar si želite, res to. Če se boste pa premislili, vam bo pri odločanju o obliki svoje popolne poročne pričeske pomagal frizer s strokovnimi nasveti. Takrat je smiselno izbrati tudi modne dodatke ali nakit, ki vam najbolje pristaja.

V REALNOSTI SO VELIKOKRAT TRENDI ENO, IZBIRA NEVEST PA DRUGO. KAJ NAREDITI V TEM PRIMERU?

Sanje je treba včasih malce prizemljiti. Dovoljeno je vse, kar vam je všeč in se vam poda. To je lahko lahkotna pričeska z dolgimi spuščenimi in rahlo kodrastimi lasmi ali elegantna visoko speta pričeska oziroma pričeska s spletenimi kitkami. Pomembno je, da je nevestam pričeska všeč in da se z njo počutijo samozavestne in posebne.

Kakšna naj bo pravilna nega las pred poroko?
Kdaj svetujete zadnje barvanje las?

Mesec dni pred poroko postrizite konice las, takrat ne poskušajte novih pričesk in barv. Barvanje je priporočljivo en teden pred poroko, ker tako do poročnega dne še ne bo vidnega narastka. Najbolje je, da si lase umijete en večer pred poroko zato, da na dan poroke lasje ne bežijo izpod rok frizerja in jih bo zato lažje oblikovati. Za lase, ki se bodo kodrali s pomočjo kodralnika ali likalnika, je priporočljivo nanje nanesti primeren sprej za zaščito pred toploto, za popolno speto pričesko ali popolne kodre, ki bodo zdržali ves dan, pa je priporočljivo uporabiti kakovosten utrjevalec.

Poročna frizura in modni dodatki.
Popoln par ali svetujete izbrane dodatke?

Dodatki za v lase so zelo dobrodošli: cvetlice, lasna sponka, obroč za v lase, tančica itd. Če se odločite za modernejšo frizuro, vanjo spnite ali vpletite drobno cvetje,  ki daje vtis pravljičnosti. Če se boste odločile za bolj bogato in opazno obleko, je dobro, da izbirate manj opazne lasne dodatke, na primer nežno sponko za lase v barvi, ki je skladna z obleko.  Lahko se odločite tudi za obroč, ki kodrom dajejo mehkobo, poda pa se tako k tradicionalnim kot modernim poročnim oblekam. Če  pa so vam všeč spete pričeske ali romantične kite, si lahko nataknete tiaro ali pripnete klasično, tradicionalno tančico.

Kaj je najpomembnejši faktor pri izbiri najprimernejše poročne frizure ?

Poročna pričeska je elegantna, urejena in se ujema s poročno obleko in stilom poroke. Pri izbiri frizure je priporočljivo vedeti kakšno obleko bo nevesta imela. Tu velja pravilo “Manj je več”. Bolj enostavna obleka dopušča bolj zahtevno frizuro. Če pa ima obleka veliko dodatkov, je bolje, da je frizura enostavnejša. Izbor pričesk je velik in sega od prelepih fig in elegantnih kodrov do klasičnih dvignjenih pričesk. Katera je torej prava, se marsikatera sprašuje. Odgovor je enostaven: prava je tista, ki se ujema z vašo osebnostjo, je skladna z vašo obleko in najbolje pristaja obliki vašega obraza. Na dan poroke mora biti namreč pričeska resnično popolna. Zato je dobro vse načrtovati vnaprej.  Če se da, za pomoč prosite prijateljice ali kakšnega strokovnjaka. Tako se boste neveste lahko sprostile in vas nič ne bo moglo presenetiti.

KAKO REZERVIRAM TERMIN ZA
POROČNO PRIČESKO?

Najprej je treba izpolniti obrazec za povpraševanje, ki ga najdete pod kontaktom. Tako lahko vidite ali je želeni termin sploh na voljo. Prosim, da med izpolnjevanjem obrazca natančno navedete koliko storitev želite in kje bo lokacija vaše poroke. Z moje strani dobite oceno okvirnega stroška storitev, ki ste jih navedli. Če se na tej točki odločite za rezervacijo, boste z moje strani dobili pogodbo in račun za plačilo. S tem bo vaša rezervacija termina dokončno potrjena. Potem se bomo dogovarjali glede poskusnih friziranj tako, da bomo do vašega poročnega izbrali popolno, sanjsko pričesko za vas.

KOLIKO ČASA VNAPREJ MORAM REZERVIRATI TERMIN ZA POROČNO PRIČESKO?

Nikoli ni prezgodaj za rezervacijo termina. Priporočam NAJMANJ 6 mesecev pred terminom vaše poroke. Če se boste za to odločili tik pred tem dogodkom, se bom tem željam skušala prilagoditi glede na mojo časovno razpoložljivost. 

ALI LAHKO SFRIZIRATE TUDI MOJE DRUŽICE IN GOSTE, KI PRIDEJO NA POROKO?

Da! Sem solistka, v povprečju pa lahko sfriziram osem dam za isto poroko. Običajno na poročni dan tako vsaki od dam pričesko naredim v pol ure. Če oblikujem podrobnejše frizure in izjemno dolge ali močne lase, je potrebno prišteti še nekaj dodatnih minut. Če je dam več kot osem, mi pri urejanju pričeske pomaga še asistent.

kakšni so letošnji Trendi
poročnih frizur?

Letos se nadaljuje trend sproščeno spetih las, lahkotnih in razigranih kodrov. Vse bolj prisoten je vintage stil, ki narekuje  cvetje v laseh. Če pa neveste prisegate na večno klasiko, ki je vedno modna, priporočam, da  izberete gladke pričeske, spete zadaj z ustreznim okrasnim nakitom. Ta je namreč odličen dodatek.

MOJ LAS NE DRŽI KODROV. KAKŠNO POROČNO
PRIČESKO NAJ SI IZBEREM?

Čeprav sem frizerka za poročne frizure, nisem čarodejka. Če se vi ali vaša družica soočata s tem vprašanjem, predlagam, da si izbereta speto pričesko, saj bo njena obstojnost najmanj 24 ur. Zagotavljam torej, da bo ta frizura držala dan in noč, pa čeprav dežuje ali piha veter.

ALI BI LAHKO FRIZIRALI NA DVEH LOKACIJAH?

Čeprav želim ugoditi vašim željam, predlagam, da za oblikovanje pričeske izberete samo eno lokacijo. Preden pospravim vroče pripomočke, ki sem jih uporabljala na eni lokaciji in prispem do druge lokacije, smo izgubili veliko dragocenega časa. Nikar ne pozabite na to, ko se odločate za lokacije, kjer boste imeli še zadnje lepotne priprave na poroko. Včasih sta dom ali hotel lahko cenejša alternativa.

Kako se je treba pripraviti na dan poroke?

Lasje si je treba umiti večer pred poroko jih posušiti s fenom ali na zraku. Nanje ne dajajte nikakšnih produktov (čim manj balzama, laka za lase, negovalnega olje, pene, gela itd.), ker z vsem tem utežite las in je obstojnost pričeske slabša. Priporočam tudi, da najdete sliko želene frizure in bom lažje ustregla vašim željam

KAKO DOLGO TRAJA TESTNO FRIZIRANJE

Vsaka stranka je drugačna, v povprečju traja uro in pol. Najprej se moramo med seboj spoznati in izvedeti podrobnosti vaše poroke. Potem se  bomo pogovorili o frizurah, ki si jih zamišljate, in jih tudi začeli oblikovati. Skupaj bomo videli, kaj vam je všeč in kaj ne, in kako dobro bodo vaši lasje držali ta poseben slog.   

KDAJ JE NAJBOLJŠI ČAS ZA TESTNO FRIZIRANJE?

Nevesti predlagam testno friziranje vsaj en do tri mesece pred poroko. Tako je še vedno dovolj časa za spremembe, kot so striženje, barvanje las itd., če je potrebno.

ALI LAHKO TESTIRAM VEČ STILOV PRIČESK?

Da, lahko poskusimo več stilov, vendar stranke prosim, da si izberejo dva najlubša. Če želite testirati več stilov pričesk, lahko pride do zmede in včasih je zato preizkušanje neuspešno. Prav tako je težko vzdrževati lepo obliko in sijaj las, če jih v enem testnem terminu večkrat preoblikujemo v različne stile. Zato lahko lasje izgledajo utrujeno, neurejeno, postanejo neobogljivi. 

ALI IMAJO DRUŽICE TUDI TESTNO FRIZIRANJE?

Testno friziranje je namenjeno nevesti. Če je družica zaskrbljena glede svojih las in frizure, seveda lahko pride na poskusno friziranje. Cene za to so enake tistim na dan poroke, saj porabim enako količino lasnih produktov in časa. Druga možnost pa je, da vam po telefonu dam brezplačen nasvet in napotke in vas tako pomirim oz. odpravim vaše skrbi.